01.

Workshop ``build your own circular business canvas``

KplusV zal tijdens het Circulaire Economie Congres een fantastische workshop verzorgen waarbij concrete handvatten worden gegeven om invulling te geven aan circulariteit binnen uw eigen bedrijf! Doe mee aan de workshop en “build your own circular business canvas”!

Je organisatie wil aan de slag met het onderwerp circulaire economie, maar je weet nog niet precies waar en hoe je kan beginnen. Hoe vertaal je de organisatiestrategie en doelen naar circulaire ambities? Hoe kom je van het strategische ‘waarom’ naar een concreet en toetsbaar ‘hoe’ en ‘wat‘?

02.

Workshop: The GreenHouse

Sneak preview The Green House

The Green House heeft een uitdaging om met haar concept commercieel invulling te geven aan de identiteit die Utrecht nastreeft: een volledig circulaire stad in 2050. Hoe doe je dat en vooral met wie?En hoe maak je zo’n uniek horecaconcept haalbaar en houdbaar?

Kom meer te weten over hoe een samenwerking leidt tot een circulair restaurant, stadsterras, green hub en urban farm in één in het hart van Utrecht.

Over The Green House
Als ontwikkelaars Strukton en Ballast Nedam, en exploitant Albron/Facilicom zetten we een 15-jarige circulaire samenwerking neer tussen de Rabobank en Rijkskantoor De Knoop, nabij Utrecht CS. Een compleet demontabel gebouw dat na 15 jaar weer elders wordt opgebouwd, een enorme uitdaging!
The Green House, een circulair restaurant, stadsterras, green hub en urban farm in één, opent april 2018.

03.

Game/Workshop ``One future Play``

Speel de toekomst van je organisatie of sector. Alleen of als team. Gewoon op kantoor of LIVE tijdens een event.
OneFuturePlay werkt samen met overheden, onderwijs en ondernemers aan de groei van menskracht voor duurzame ontwikkeling. Heb jij de kennis en waarden om te doen wat nodig is? Speel de circulaire economie met OneFuturePlay. In een LIVE-play kom je erachter wat jouw/jullie duurzame vermogen is. (Vergeet je telefoon niet)

OneFuturePlay is onderdeel van de Groene Generatie

04.

Workshop - ``Hoe werkt circulaire productie en waar loop je tegenaan`` by Niaga

Niaga, het omgekeerde van het engelse ‘again”, is de succesvolle start up die samen met DSM tapijten produceert waar je nooit meer van afkomt! De tapijten zijn 100% opnieuw te gebruiken. Niet alleen bieden de tapijten vele kwalitatieve voordelen ten opzichte van bestaande tapijten ze hebben dit ook nog eens rendabel weten te maken. Klinkt bijna too good to be truth toch? Wil je weten hoe dit bedrijf de tapijtindustrie op zijn kop zet? plan deze sessie vast in je middagprogramma.

05.

Spreker/training “Millennial Entrepreneurship: (re)Shape Your Future”

Het is hoog tijd dat we niet meer naar millennials kijken als arrogante, zelfingenomen hipsters, maar als een generatie die fundamenteel veranderd hoe marketing gedaan wordt, en bedrijven worden gerund.

Millennial entrepreneurship begint met het realiseren dat doen belangrijker is dan denken. Het begint met begrijpen hoe beleving onze economie stuurt – en hoe een duidelijke why beleving stuurt.

Auteur en trainer Sjoerd Gerritsen zal je meenemen door de aspecten van ondernemerschap waar we kunnen leren van millennials. Hij gelooft erin dat de grootste uitdagingen ook de grootste kansen zijn en laat zich dagelijks inspireren door millennials die deze aanpakken.

06.

DOMUnder

DOMunder is de prijswinnende historische attractie onder het Domplein in Utrecht voor jong en oud. Van de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674, DOMunder neemt je mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa.

kijk op de DOMunder website voor meer info

07.

Workshop ``waardecreatie en omdenken in een circulaire economie``

Het is onmogelijk totdat iemand het heeft gedaan! Met deze instelling begeleidt Copper8 ambitieuze duurzaamheidsprojecten. Dit doen ze op praktische wijze waarbij ze duurzaamheidsambities weten te vertalen naar meetbare KPI’s en op basis van een dynamisch verdelingsmodel weten ze nieuwe businessmodellen te realiseren! Wil jij weten wat je anders kunt doen en hoe je waarde creëert door samenwerking? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

08.

Bedrijfsbezoek ``StayOkay & MudJeans``

Ga mee naar het Stay Okay in Utrecht op het Neude – en ontdek “how to relaunch your company anno nu“.

Jeugdherbergen saai en oudbollig? Zeker niet! Het Stayokay heeft de afgelopen jaren een gigantische transformatie ondergaan. Het hostel in Utrecht is nu een van de hip en happening hotspots van Utrecht! Talking about trending… Bij MUD Jeans Koop of lease je een spijkerbroek. Draag ‘m zo lang je wilt. Maar, als de jeans is uitgedragen stuur je hem terug! Alle oude jeans worden gebruikt om nieuwe jeans of truien van te maken.Het verhaal maken we compleet met de Fixiebrothers die speciaal voor Stayokay circulair fietsen ontwikkelde. Traditionele bedrijven in een nieuw jasje. Wil jij weten wat deze bedrijven zo succesvol maakt? Ga mee op bedrijfsbezoek!

Dit is een combinatie bedrijfsbezoek, MUDJeans & StayOkay.

09.

How to relaunch your company anno nu ``MUD jeans & StayOkay``

Bij MUD Jeans Koop of lease je een spijkerbroek. Draag ‘m zo lang je wilt. Maar, als de jeans is uitgedragen stuur je hem terug! Alle oude jeans worden gebruikt om nieuwe jeans of truien van te maken. Traditionele bedrijven in een nieuw jasje. Wil jij weten wat deze bedrijven zo succesvol maakt? Ga mee op bedrijfsbezoek! (dit is een combinatie visit, MUDJeans & StayOkay)

10.

Spreker: Urban farming / Meer doen met minder

Schrijver, columnist, urban farmer en levensgenieter Martin de Graag rubriek ‘over de datum’ over de echte houdbaarheid van levensmiddelen – omdat ik een achtergrond heb als voedingskundige. Genoeg en doe meer met minder. Overal in het land houd ik lezingen over de houdbaarheid van levensmiddelen en mijn boek “De luxe van genoeg”. leg ik als voedingskundige aan consumenten uit wat gevaarlijk en ongevaarlijk bederf van levensmiddelen inhouden. Tijdens workshops leer je zelf bepalen of eten nog bruikbaar is, zodat je dat niet meer onnodig hoeft weg te gooien.

Over de datum? De echte houdbaarheid van levensmidelen.

De houdbaarheid van levensmiddelen beoordelen vinden veel mensen lastig. Voedingskundige Martin van der Gaag laat zien welke soorten voedselbederf bestaan, welke ongevaarlijk zijn en wat je aan moet met de verschillende houdbaarheidsdata. Neemt je een zo oud mogelijk levensmiddel uit voorraad mee?

BIO: Martin van der Gaag studeerde cum laude af als voedingskundige, promoveerde in de sociale netwerkanalyse en werkt als hogeschooldocent wetenschappelijke vorming en statistiek. Hij is redacteur en journalist bij het tijdschrift Genoeg en schrijft daarin “over de datum” – onderzoek naar de échte houdbaarheid van levensmiddelen. Samen met Thomas Volman, gastheer van Stiltehuis Nijmegen, publiceerde hij “De luxe van genoeg” – een vrolijk filosofisch onderzoek naar hoe je met minder spullen en verplichtingen meer voldoening uit je leven kunt halen

11.

Spreker ``Sander Holm (BAM) - Circulair bouwen``

Wist je dat de bouwsector al lang experimenteert met circulair bouwen? Wegen gemaakt van plastic flessen, isolatie van spijkerbroeken en vloeren van afval. Koninklijke BAM Groep geeft je in deze workshop niet alleen praktische voorbeelden over innovatief product (her)gebruik maar, misschien nog wel belangrijker, ook lesson’s learned hoe je een hele organisatie mee krijgt in deze nieuwe omdenk strategie! Sander Holm is representative at the Sustainability Community Table at BAM Group. Responsible for the Sustainability Strategy of BAM Bouw en Vastgoed.Making, implementing and securing of improvement policies towards a sustainable future. On the one hand the circular processes… and on the other hand making sustainable development feasible for all stakeholders….

Specialties: Sustainability and Circularity in the built environment

12.

Bedrijfsbezoek ``Fungi factory ``

Bedrijfsbezoek naar de “Fungi Factory” ontdek alles over Koffie & Oesterzwammen

Samen werken aan een wereld zonder afval. Hoe je dat doet? Door koffie te drinken! Je kan van alles doen met koffiedik: slakken weren uit je tuin; een scrub crème maken en er paddenstoelen op laten groeien. En vooral dat laatste is slim als verdienmodel. In de botanische tuinen van Utrecht heeft Fungi Factory haar eigen plantage gerealiseerd. Ga mee op reis naar deze mooie bestemming en wie weet kweek jij straks je eigen mushrooms!

LOCATIE

Provinciehuis Utrecht

Deel jouw idee

info@cva-utrecht.nl

Volg ons

#wijzijncirculair

#ditisjci

Route

Klik hier voor routeinformatie