Redenen om te komen

Wil jij meer weten over hoe een FUTURE PROOF wereld eruit kan zien?

Kom dan op 20 januari naar het Congres Circulaire Economie 2018.

Koop je ticket via: www.cva-utrecht.nl Gaaf om te weten: dit evenement heeft een link met de sustainable development goals van de UN! Deze doelen hebben de ambitie dat de wereld in 2030 vrij is van armoede, honger en ziektes. 20 januari aanstaande:

  • Zie je de meest vernieuwende circulaire kennis, initiatieven en bijbehorende resultaten.
  • Brainstormen we over de top 5 circulaire economie factoren die impact hebben op een huishouden
  • Krijgt ‘cradle to cradle’ een Utrechtse invulling.
  • Raak je geïnspireerd door sprekers en workshops

En je zal zien dat deze “way of life” zowel privé als zakelijk kansen biedt! Ben jij erbij? Koop je ticket hier.

Dit evenement valt samen met de landelijke ledenvergadering van JCI een netwerkclub voor jonge actieve professionals.

19-jan-2018

Last Minute workshop The GreenHouse

Sneak preview The Green House

The Green House heeft een uitdaging om met haar concept commercieel invulling te geven aan de identiteit die Utrecht nastreeft: een volledig circulaire stad in 2050. Hoe doe je dat en vooral met wie?En hoe maak je zo’n uniek horecaconcept haalbaar en houdbaar?

Kom meer te weten over hoe een samenwerking leidt tot een circulair restaurant, stadsterras, green hub en urban farm in één in het hart van Utrecht.

Over The Green House
Als ontwikkelaars Strukton en Ballast Nedam, en exploitant Albron/Facilicom zetten we een 15-jarige circulaire samenwerking neer tussen de Rabobank en Rijkskantoor De Knoop, nabij Utrecht CS. Een compleet demontabel gebouw dat na 15 jaar weer elders wordt opgebouwd, een enorme uitdaging!
The Green House, een circulair restaurant, stadsterras, green hub en urban farm in één, opent april 2018.

 

15-jan-2018

15-jan-2018

KeyNote: Klaske Kruk

Klaske Kruk stapte na een carrière in het bedrijfsleven over naar de duurzaamheid sector. Zij werkte jaren lang samen met vooraanstaande denkers op het gebied van circulaire economie en werd uiteindelijk programma directeur bij Circle Economy. In haar werk zag Klaske dat een circulaire economie vaak als complex, theoretisch en ingewikkeld wordt beschouwd. Daarom richtte zij Circularities op.  Circularities helpt overheden en bedrijven met het formuleren van een toekomstplan. Dat toekomstplan is vaak ver weg,  Circularities focust dan ook juist op wat je morgen kan doen.
 

08-jan-2018

Start-up contest

Wil je weten waar al die circulaire ideeen vandaan komen die langzaam de wereld veroveren? Kom dan naar de Circulaire Start-up contest! Waar anderen nog praten over circulariteit hebben deze bedrijven al de daad bij het woord gevoegd. Met een start-up pakken ze de dingen net even anders aan en geven het voorbeeld voor velen om te volgen. Er doen 10 verschillende startups mee aan de contest!

18-nov-2017

Avond locatie is bekend !

De avond locatie voor het Diner en feest is bekend.

Midden in het centrum van Utrecht vormt het huis van Museum Speelklok, de middeleeuwse Buurkerk een bijzondere locatie voor uw ontvangst!

Zo gaan we bijvoorbeeld borrelen in het recent gerenoveerde Museumcafé Klok met een hapje en een drankje. Daarna verplaatsen we ons voor het spetterend feest in het middeleeuwse Middenschip.

Na afloop is het dan ook makkelijk te lopen naar de afterparty.

15-nov-2017

Wake-Up with the fountainheads

KUN JIJ JE AANPASSEN AAN DE SNEL VERANDERENDE OMSTANDIGHEDEN? ER IS MAAR EEN KEUZE, ADAPT OR DIE !

Leer anders naar je toekomst kijken met onze Trendverkenners – Innovatieversnellers – Inspirerende sprekers

De Fountainheads

Wij zijn Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman. We zijn gastsprekers en trendverkenners bij Fountainheads. We dagen ondernemende mensen uit anders naar hun eigen toekomst te kijken. We houden van het huidige tijdperk en bestuderen continu de trends en bewegingen die gaande zijn. Er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden en door anders te kijken zie je zoveel meer. Met onze Wake-Up Call stimuleren we je om functieloze tijd te creëren zodat je je eigen trendverkenner kan worden. Wij staan te popelen om je te inspireren om jouw reis naar ‘het grote onbekende’ van de toekomst te starten. De urgentie wordt steeds groter om te leren vanuit de toekomst

16-okt-2017

Eet met je Hart

Niemand minder dan de burgemeester van Utrecht, Dhr. J. van Zanen komt de hele bijzondere lunch openen. Tijdens de lunch zal Dhr. J van Zanen aanwezig zijn en steunen we het initiatief Eet met je hart, waarbij we met 80 ouderen gaan lunchen om ons zo hard te maken tegen vereenzaming van ouderen

Jan van Zanen.

01.

A way of life

Cirulaire Economie is de toekomst! Mensen van onze leeftijd beseffen dit als geen andere generatie. Tijdens het congres geven we jullie meer handvatten om van Circulaire economie “a way of life” te maken. Zowel privé als in het dagelijks werk.

02.

Re-think

Circulair ben je niet in een dag. Het begint bij een verdieping in de materie. Het expertdebat in de ochtend en verschillende lezingen in de middag geven je een bredere kijk op circulaire economie en voorbeelden van bedrijven die de transitie al gemaakt hebben.

Time-laps Utrecht

03.

Re-use

Het doel hierbij is het afval opnieuw in te zetten op basis van restwaarde. Tijdens de workshops en bedrijfsbezoeken word je geïnspireerd met andere toepassingen van reeds bestaande producten en ga je hier zelf mee aan de slag.

04.

Reduce

De goederen van vandaag zijn de grondstoffen van morgen, het ultieme doel van een circulaire economie. Dit begint al bij het ontwerp van een product en uit zich in onder andere nieuwe verdienmodellen. Jonge start-ups nemen je mee in dit proces en laten zien hoe zij zelf de economie opnieuw vormgeven.

marketing en communicatie vragen? neem contact op met Robert-Jan Fock marcom@cva-utrecht.nl

LOCATIE

Provinciehuis Utrecht

Deel jouw idee

info@cva-utrecht.nl

Volg ons

#CVAUTRECHT

Route

Klik hier voor routeinformatie